ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
DR ΕΛΕΝΗ ΠΟΠΟΡΗ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ, ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
ΕΙΔΙΚΕΥΘΕΙΣΑ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΘΕΙΣΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
MRCOG, MCPHIL, RCOG/RCP DIPLOMA, BSCP, MFFP
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ

ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ

Η κα Πόπορη έχει εξειδικευτεί στην Κολποσκόπηση. Μετά από δομημένη εκπαίδευση και εξετάσεις έλαβε τον αντίστοιχο τίτλο εξειδίκευσης BSCCP Diploma in Colposcopy ( www.bsccp.org.uk).  Επίσης είναι διαπιστευμένο μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Κολποσκόπησης και Παθολογίας τραχήλου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ;
Η κολποσκόπηση είναι μια εξειδικευμένη εξέταση η οποία πρέπει να πραγματοποιείται μόνο από ανάλογα εκπαιδευμένους γιατρούς.
Είναι η εξέταση του αιδοίου, του κόλπου και του τραχήλου της μήτρας με ένα όργανο που ονομάζεται κολποσκόπιο, το οποίο είναι ένα εξειδικευμένο μικροσκόπιο.
Γίνεται όταν το τεστ ΠΑΠ μιας ασθενούς  δείχνει αλλοιώσεις που οφείλονται στο ιό των κονδυλωμάτων (HPV).
Παρέχει πολλές και αναλυτικές πληροφορίες για την κατάσταση των ιστών.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ;
Η κολποσκόπηση είναι μια ανώδυνη εξέταση. Με τη χρήση ενός κολποδιαστολέα ανοίγεται η είσοδος του κόλπου και έπειτα με το κολποσκόπιο (εξειδικευμένο μικροσκόπιο) γίνεται επισκόπηση του κόλπου και του τραχήλου μετά από χρώση με ειδικές χρωστικές. Κάποιες φορές είναι απαραίτητη η λήψη βιοψίας από τις πάσχουσες περιοχές.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ;
Ανάλογα με τα αποτελέσματα της κολποσκόπησης και της βιοψίας μπορεί να χρειαστεί επέμβαση στον τράχηλο της μήτρας  που μπορεί να την έχετε ακούσει με διαφορετικά ονόματα όπως LOOP, LETZ ή κωνοειδή εκτομή.
 
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΚΑΤΙ;
Η κολποσκόπηση είναι πολύ απλή διαδικασία που διαρκεί λίγα λεπτά μόνο και δεν έχει καμία αρνητική επίπτωση στον οργανισμό. Το μόνο που θα πρέπει να γνωρίζει η εξεταζόμενη, είναι, πως η εξέταση αυτή δε γίνεται τις ημέρες της περιόδου.

Διεύθυνση:

Βασ. Σοφίας 44, Μαρούσι
Τηλ. 210 614 2022
FAX: 213 011 6203
Κινητό: 693 204 3090
E-mail:


Μεγαλύτερος Χάρτης & Οδηγίες

 

ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ

 


Δημιουργία / Φιλοξενία Ιστοσελίδας παρέχεται από την Hosting.gr:
Hosting.gr - Κατασκευή & Διαφήμιση Ιστοσελίδων