ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
DR ΕΛΕΝΗ ΠΟΠΟΡΗ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ, ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
ΕΙΔΙΚΕΥΘΕΙΣΑ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΘΕΙΣΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
MRCOG, MCPHIL, RCOG/RCP DIPLOMA, BSCP, MFFP
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ

ΤΟ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ

Η Κα Πόπορη έχει εξειδικευθεί στο μαιευτικό και γυναικολογικό υπερηχογράφημα στο Ηνωμένο Βασίλειο και μετά από δομημένη εκπαίδευση και εξετάσεις έχει λάβει το μεταπτυχιακό τίτλο RCOG/RCRDiplomainAdvancedObstetricUltrasound. Είναι επίσης αντιστοίχως διαπιστευμένη από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το υπερηχογράφημα είναι μια μη επεμβατική εξέταση, χαμηλού κόστους με ταχεία και αξιόπιστα αποτελέσματα. Η αξιοπιστία ενός υπερηχογραφήματος εξαρτάται από τις γνώσεις και τις ικανότητες του χειριστή.

ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ
Το υπερηχογράφημα είναι πολύ ακριβής στην ανίχνευση και τον καθορισμό των κυστών και των συμπαγών αλλοιώσεων (πχ: ινομυώματα).
Επίσης σε νεαρές γυναίκες χρησιμοποιείται για τη διάγνωση δομικών ανωμαλιών της μήτρας (π.χ διάφραγμα), και άλλων ανωμαλιών όπως πολύποδες.
Σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες είναι απαραίτητος το ετήσιο γυναικολογικό υπερηχογράφημα για έλεγχο των ωοθηκών και του ενδομητρίου, και πιθανώς Doppler ωοθηκών.
Με τη βοήθεια των Doppler, σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να διαφοροποιήσει τις καλοήθεις κύστεις από τους όγκους.
Ακόμη, σε περιπτώσεις υπογονιμότητας μπορεί να καθορίσει την ημέρα της ωορρηξίας.

ΣΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ
Οι χρήσεις του υπερηχογραφήματος ποικίλουν. Το υπερηχογράφημα καθιστά εφικτό τον έλεγχο για πιθανή έκτοπη κύηση (εκτός της μήτρας), αποβολή και άλλες ανωμαλίες της κύησης όπως μήλη κύηση. Εξειδικευμένοι γιατροί κάνουν προγεννητική διάγνωση ελέγχοντας τις πιθανότητες για σύνδρομα (αυχενική διαφάνεια), την ανατομική κατάσταση του εμβρύου (β΄επιπέδου) και την εξέλιξη της εγκυμοσύνης (Doppler, βιοφυσικό προφίλ).
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ
Υπάρχουν τρία κυρίως είδη:
Κοιλιακό υπέρηχογράφημα:
Ο υπέρηχος αυτός γίνεται διαμέσω της κοιλιακής επιφάνειας και βοηθάει στην απεικόνιση των οργάνων (μήτρα, ωοθήκες) σε έφηβες και νεαρές γυναίκες.
Επίσης χρησιμοποιείται στον έλεγχο της εγκυμοσύνης μετά τις 11 εβδομάδες συμπεριλαμβανομένου και των ειδικών εξετάσεων όπως η αυχενική διαφάνεια,  και ο υπέρηχος β’ επιπέδου και τα Doppler
Κολπικό υπέρηχογράφημα:
Είναι ο υπέρηχος που γίνεται μέσω του κόλπου. Σκοπός της εξέτασης αυτής είναι ο έλεγχος της μήτρας, του ενδομητρίου, του τραχήλου και των ωοθηκών.
Επίσης, στο 1ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, το κολπικό υπέρηχογράφημα μπορεί να προσφέρει περισσότερες και πιο ακριβείς πληροφορίες όσον αφορά την ανάπτυξη του εμβρύου.
Υδροϋπερηχογράφημα:
Το υδροϋπερηχογράφημα είναι ένα πιο ιδιαίτερο είδος υπερηχογραφήματος που γίνεται με την έγχυση φυσιολογικού ορού στη μήτρα και βοηθά στην καλύτερη και ευκρινέστερη απεικόνιση ανωμαλιών του εσωτερικού της μήτρας όπως πολύποδες.

Διεύθυνση:

Βασ. Σοφίας 44, Μαρούσι
Τηλ. 210 614 2022
FAX: 213 011 6203
Κινητό: 693 204 3090
E-mail:


Μεγαλύτερος Χάρτης & Οδηγίες

 

ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Δημιουργία / Φιλοξενία Ιστοσελίδας παρέχεται από την Hosting.gr:
Hosting.gr - Κατασκευή & Διαφήμιση Ιστοσελίδων