ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
DR ΕΛΕΝΗ ΠΟΠΟΡΗ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ, ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
ΕΙΔΙΚΕΥΘΕΙΣΑ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΘΕΙΣΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
MRCOG, MCPHIL, RCOG/RCP DIPLOMA, BSCP, MFFP
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ

ΚΛΙΜΑΚΤΗΡΙΟΣ ΚΑΙ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

Η εμμηνόπαυση παραδοσιακά ήταν συνδεδεμένη με το γήρας και την απόσυρση από την ενεργό κοινωνική ζωή.
Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά. Οι σημερινές πενηντάρες δεν είναι οι παραδοσιακές μητέρες νοικοκυρές, αλλά είναι δραστήριες γυναίκες που ενώ παραμένουν σύζυγοι και μητέρες συγχρόνως δουλεύουν, περιποιούνται τον εαυτό τους και παραμένουν ενεργές και νέες.
Για αυτές τις ενημερωμένες γυναίκες η εμμηνόπαυση δε μπορεί να αποτελεί τροχοπέδι, απλώς αποτελεί το σημείο μετάβασης σε μια καινούρια φάση της ζωής τους.
Η γυναικολόγος τους καλείται να τις ενημερώσει για τις επιλογές τους και να τους υποστηρίξει στα τυχόν προβλήματα και καινούρια δεδομένα της φάσης της κλιμακτηρίου και της εμμηνόπαυσης.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΤΗΡΙΟΣ;
Εμμηνόπαυση είναι το σταμάτημα της περιόδου για τουλάχιστον ένα χρόνο. Η περίοδος που οδηγεί στην εμμηνόπαυση λέγεται κλιμακτήριος.
Η κλιμακτήριος είναι μια περίοδος που μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια και συνοδεύεται με ανωμαλίες της περιόδου ως αναφορά τη διάρκεια του κύκλου που μπορεί να είναι πολύ μικρός ή και πολύ μεγάλος, επίσης μπορεί να εμφανιστούν αιμορραγίες κατά τη διάρκεια της περιόδου ή και ανάμεσα στις περιόδους.

ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΩ;
Η κλιμακτήριος ξεκινάει από τη στιγμή που οι ωοθήκες αρχίζουν να παράγουν λιγότερες ορμόνες δηλαδή λιγότερα οιστρογόνα και προγεστερόνη.
Όλα τα προβλήματα προκύπτουν είτε από την ορμονική ανεπάρκεια, είτε από την δυσαναλογία μεταξύ οιστρογόνων και προγεστερόνης. (όπως ακριβώς και στη εφηβεία)
Τα συμπτώματα μπορεί να είναι:
Δυσλειτουργικές αιμορραγίες στην κλιμακτήριο
Κολπική αιμορραγία στην εμμηνόπαυση 
Εμμηνοπαυσιακά συμπτώματα όπως νυχτερινές εφιδρώσεις, αυπνία, κατάθλιψη, μειωμένη libido και κολπική ξηρότητα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΥΤΑ;
Το κάθε πρόβλημα έχει την αντίστοιχη λύση του. Εκτός αυτού η Κα Πόπορη προσφέρει ολιστική φροντίδα στην γυναίκα:
Κολπικό υπέρηχογραφημα και μέτρηση του πάχους του ενδομητρίου για την διευκρίνιση των δυσλειτουργικών αιμορραγιών στην κλιμακτήριο και της κολπικής αιμορραγίας στην εμμηνόπαυση. Οι πρώτες μπορεί να είναι απλά λειτουργικές και να χρειάζονται απλώς φαρμακευτική θεραπεία. Σπανίως οι πρώτες και σχεδόν πάντα οι δεύτερες χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση με υστεροσκόπηση ή απόξεση.
Οι ορμόνες υποκατάστασης  έχουν λάβει πολύ κακή δημοσιότητα λόγω της μελέτης του παγκόσμιου οργανισμού υγείας WHO.
Παρόλα αυτά σήμερα υπάρχουν καινούρια σκευάσματα τα οποία δεν έχουν ενοχοποιηθεί για αύξηση του καρκίνου του μαστού, όπως επίσης φυτικά υποκατάστατα και εναλλακτικές ομοιοπαθητικές θεραπείες. Όλα αυτά βοηθούν στην θεραπεία των συμπτωμάτων όπως οι νυχτερινές εφιδρώσεις,  η αυπνία, η κατάθλιψη, και η μειωμένη libido και βελτιώνουν κατά πολύ την ποιότητα ζωής. Επίσης υπάρχουν τοπικές θεραπείες ορμονικές και μη οι οποίες βελτιώνουν την κολπική ξηρότητα και συμβάλλουν στη διατήρηση καλής σεξουαλικής ζωής

ΤΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑ;
Κατά τη διάρκεια της προϊούσας εμμηνόπαυσης αυξάνει η πιθανότητα για:
Καρκίνο του μαστού και απαιτείται ετήσια μαστογραφία και κλινική συνεκτίμηση.
Καρκίνο των ωοθηκών και απαιτείται ετήσιο κολπικό υπέρηχογραφημα για έλεγχο αυτών.
Τέλος απαιτείται ετήσιο τεστ οστικής πυκνότητας για έλεγχο της οστεοπενίας/οστεοπόρωσης και χορήγηση αντίστοιχης θεραπείας.
 
Όλα αυτά αναλαμβάνονται από την Κα Πόπορη η οποία παρέχει ολοκληρωμένη, ολιστική θεραπεία για τη γυναίκα και μπορούν να πραγματοποιηθούν σε μια επίσκεψη .
Είναι εξαιρετικά κατάλληλη, γιατί έχει αποκτήσει πολύχρονη εμπειρία στην αντιμετώπιση τόσο των ορμονικών θεμάτων που προκύπτουν στην εφηβεία (έχει εργαστεί σε πανεπιστημιακές κλινικές ενδοκρινολογικής γυναικολογίας και εμμηνόπαυσης στη Γλασκώβη της Μεγ. Βρετανίας), όσο και των διαγνωστικών μεθόδων (έχει εξειδικευθεί στο μαιευτικό και γυναικολογικό υπέρηχο στο Ηνωμένο Βασίλειο και μετά από δομημένη εκπαίδευση και εξετάσεις έχει λάβει το μεταπτυχιακό τίτλο RCOG/RCRDiplomainAdvancedObstetricUltrasound).

Συγχρόνως όντας γυναίκα είναι πολύ ποιο εύκολο να προσεγγίσει και να κατανοήσει τις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας.

Διεύθυνση:

Βασ. Σοφίας 44, Μαρούσι
Τηλ. 210 614 2022
FAX: 213 011 6203
Κινητό: 693 204 3090
E-mail:


Μεγαλύτερος Χάρτης & Οδηγίες

 

ΚΛΙΜΑΚΤΗΡΙΟΣ ΚΑΙ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Δημιουργία / Φιλοξενία Ιστοσελίδας παρέχεται από την Hosting.gr:
Hosting.gr - Κατασκευή & Διαφήμιση Ιστοσελίδων